Een carrière als financieel adviseur

de-barones-

Functieomschrijving voor financieel adviseur

Financiële adviseurs helpen bedrijven en particulieren bij het plannen van hun financiële toekomst door advies en informatie te verstrekken op gebieden als belastingen, beleggingen en verzekeringen. Deze adviseurs, vaak bekend als financieel adviseurs, werken nauw samen met klanten om gespecialiseerde financiële begeleiding te bieden. Adviseurs kunnen hun klanten ook helpen bij de aan- en verkoop van aandelen en obligaties. Sommige adviseurs werken voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in de financiële eisen van specifieke industrieën of bedrijven.

Persoonlijke Financiële Adviseur Verantwoordelijkheden

Adviseurs ontmoeten klanten één-op-één om hun financiële situatie te onderzoeken en een financieel plan op te stellen dat gericht is op zowel korte- als langetermijn financiële doelstellingen. Financiële planners helpen klanten bij hun pensioen, opleiding, dagelijkse kosten en investeringsbeslissingen. Ze vergaderen regelmatig met klanten om te bepalen hoe levensgebeurtenissen zoals een huwelijk, een verandering van baan of de geboorte van een kind van invloed zouden zijn op het financiële plan van de klant. Veel adviseurs hebben ook de mogelijkheid om financiële goederen zoals verzekeringspolissen, aandelen en obligaties te kopen en te verkopen.

Adviseurs besteden een aanzienlijke hoeveelheid tijd aan het bereiken van potentiële klanten en het opzetten van een solide klantenbestand. Als gevolg hiervan reizen adviseurs vaak of werken ze onregelmatige uren om klanten thuis of op kantoor te ontmoeten. Om nieuwe klanten te bereiken, kunnen adviseurs ook lezingen of seminars over financiële planning geven.

Financieel Adviseur Functievereisten

Een bachelor- of masterdiploma in financiën of een nauw verwante discipline is vaak vereist van financiële consultants. Financiële consulting graden zijn beschikbaar bij sommige instellingen en universiteiten. Anderen bieden meer algemene graden voor degenen die geïnteresseerd zijn in dit gebied. Als onderdeel van hun opleiding, volgen financiële adviseurs diploma’s in financiën, wiskunde, bedrijfskunde, of economie.

Certificeringen, zoals de Certified Financial Planner (CFP)-predikaat, helpen adviseurs vooruit in hun carrière en worden gewaardeerd door werkgevers. De certificering wordt toegekend door de Certified Financial Planner Board of Standards, die vereist dat aanvragers drie jaar relevante ervaring en een bachelordiploma hebben. Kandidaten moeten ook een uitgebreid examen afleggen over essentiële aspecten van het financiële planningsproces. Bovendien moeten kandidaten voor certificering een gedragscode volgen en om de twee jaar 30 uur permanente educatie volgen om up-to-date te blijven op het steeds veranderende gebied van financiële planning.

Adviseurs moeten een vergunning hebben en geregistreerd zijn bij hun staat, evenals bij de Securities Exchange Commission, om effecten te mogen verkopen. Financiële adviseurs hebben een scala aan licenties nodig, afhankelijk van de zaken die ze hun klanten willen bieden. Een licentie van de staatsraad is vereist voor iedereen die verzekeringsgoederen aanbiedt.

Salaris en vooruitzichten op een baan

Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics bedroeg het mediane jaarinkomen voor persoonlijke financiële adviseurs in 2018 $ 88.890. (BLS). Van 2018 tot 2028 voorspelt de BLS dat de werkgelegenheid in dit beroep met 7% zal toenemen, wat aanzienlijk sneller is dan het nationale gemiddelde.

Hoewel financiële adviseurs een bachelordiploma moeten hebben in een financieel-gerelateerde discipline, moeten ze mogelijk ook een vergunning hebben om effecten te verkopen. Certificering is beschikbaar en kan u helpen uw beroep te bevorderen, maar het is meestal optioneel. Financiële adviseurs kunnen hun cv verder verbeteren door een masterdiploma te behalen.

You May Also Like

de-barones-

Verantwoordelijkheden van de financieel raadgever

de-barones-

Wat zijn de verantwoordelijkheden van financieel adviseurs?