Financieel adviseur

Financieel adviseur

de-barones-

Een financieel adviseur en een financieel adviseur zijn bijna identiek. Zij verlenen vaak uiteenlopende diensten, waaronder financieel advies dat is afgestemd op de unieke eisen en doelstellingen van de klant. Een financieel adviseur kan in sommige gevallen meer ervaring hebben met financiële planning dan de gemiddelde financieel adviseur. De meeste financieel adviseurs bieden echter ook beleggingsadvies aan. Probeer SmartAsset’s gratis matching tool om een financieel adviseur of consultant in uw regio te vinden.

Wat is een financieel adviseur en wat doen ze?

Het woord “financieel adviseur” is een beetje een relikwie dat voornamelijk is verdrongen door de term “financieel adviseur”. Financiële adviseurs kunnen werken voor een bedrijf of als freelancer, en hun klanten kunnen bedrijven of mensen zijn.

In een notendop geven financiële adviseurs advies op maat om beleggers te helpen bij het opbouwen van geld. Ze kunnen financiële planning bieden, geschikte investeringen aanbevelen en helpen bij verzekeringsbeslissingen. Ze helpen hun klanten vaak bij de aankoop en verkoop van beleggingen zoals aandelen en obligaties. Sommigen kunnen ook financiële diensten verlenen.

Alvorens advies te geven, ontmoet een financieel adviseur vaak zijn klanten om hun financiële situatie te analyseren. Wanneer het leven van een klant ingrijpend verandert (huwelijk, verandering van baan, pensionering), zal hij vrijwel zeker een nieuwe ontmoeting aanvragen.

De adviseur besteedt ook tijd aan de marketing van zijn kantoor. Om zich aan te passen aan de agenda van hun cliënten, reizen ze vaak en werken ze buiten de gebruikelijke kantooruren.

Wat zijn de rollen van financiële raadgevers en adviseurs?

Financiële adviseurs of adviseurs bieden cliënten een uitgebreid financieel onderzoek. Zij splitsen vele gebieden van het financiële leven van een cliënt op, zoals activa, kosten en inkomen, en helpen hen bij het ontwikkelen van een financieel plan om verschillende doelstellingen te bereiken. Deze doelstellingen kunnen gericht zijn op specifieke mijlpalen, zoals de aankoop van een huis, verhuizen naar een nieuwe stad, met pensioen gaan of het betalen van de schoolkosten van een kleinkind.

Het is ook vermeldenswaard dat, afhankelijk van hun gebied van expertise, financiële adviseurs of adviseurs een verscheidenheid van diensten aan hun klanten bieden. Een gecertificeerd financieel planner, bijvoorbeeld, helpt klanten in een verscheidenheid van financiële planning gebieden, zoals belastingen, pensioen, estate planning, en verzekeringen. Een erkend financieel analist daarentegen is verantwoordelijk voor portefeuillebeheer en financiële analyse.

Robo-adviseurs zijn, naast financiële adviseurs of adviseurs in persoon, goedkope opties voor portefeuillebeheer voor klanten die hun portefeuille willen opbouwen. Wanneer klanten minder activa onder beheer hebben, vragen financiële adviseurs of adviseurs meestal grotere percentages in vergoedingen.

Werken met een online adviseur of adviseur kan daarentegen een goede middenweg zijn als u meer volledige financiële planningshulp nodig hebt. Ze zijn duurder dan robo-adviseurs, maar minder duur dan persoonlijk advies. Ze bieden ook een breed scala aan diensten voor verschillende specialisaties, zoals beleggingsbeheer en financiële planning.

Wanneer u op zoek bent naar een financieel adviseur of adviseur, zoek er dan een die op fee-only basis werkt, wat inhoudt dat klanten hen rechtstreeks betalen in plaats van via commissies. Vraag naar de fiduciaire plicht van uw adviseur of consultant als zij geld ontvangen uit commissies.

Wat is een financieel adviseur en wat doen ze?

Financieel adviseur en financieel adviseur zijn in wezen verwisselbare uitdrukkingen. Veel financieel adviseurs verwijzen naar zichzelf als adviseurs in plaats van financieel adviseurs.

Financiële adviseurs en adviseurs helpen beiden anderen bij het maken van goed geïnformeerde financiële beslissingen, met name investeringsbeslissingen. Velen van hen zijn professionals in financiële planning op lange termijn. Om te kiezen welke financieel adviseur voor u geschikt is, moet u nagaan wat hun opleiding, ervaring en kwalificaties zijn.

Op de universiteit kunnen zowel adviseurs als adviseurs economie, boekhouding of financiën hebben gestudeerd. MBA’s zijn overheersend onder hen, en velen van hen hebben geavanceerde certificeringen. De Certified Financial Planner (CFP) -aanduiding is een van de meest prestigieuze, maar er zijn er nog veel meer om te overwegen.

De benaming “chartered financial consultant” (ChFC), bijvoorbeeld, werd in 1982 gelanceerd als alternatief voor de GVB-benaming. ChFC-aanduidingen worden toegekend door het Institute of Financial Consultants nadat een kandidaat vijf online modules heeft voltooid, 20 uur permanente educatie heeft gevolgd en een online test heeft afgelegd.

De CFP- en ChFC-certificaten hebben hetzelfde basiscurriculum, maar ChFC-certificaten vereisen een paar meer keuzevakken voor financiële planning. In tegenstelling tot het CFP-onderscheidingsteken is voor het consultantcertificaat echter geen strenge bestuurstest nodig. CFP’s en ChFC’s zijn beide bevoegd om uw financiële status te beoordelen en daarover advies te geven.