Financieel consulenten Verantwoordelijkheden

Financieel consulenten Verantwoordelijkheden

de-barones-

Verantwoordelijkheden van een financieel adviseur

Een brede kennis van financiën, met inbegrip van hoe de aandelenmarkt werkt en een verscheidenheid van andere economische instrumenten, kan u een goede kandidaat voor een financieel adviseur positie. Banken, verzekeringsmaatschappijen, hypotheekverstrekkers, makelaarskantoren en beleggingsmaatschappijen zijn enkele van de meest voorkomende plaatsen van tewerkstelling. Met voldoende ervaring, kan een financieel adviseur worden bevorderd tot een leidinggevende positie, zoals een filiaal of gebied manager, onder andere.

De opleiding en scholing van financieel adviseurs

Financiële adviseurs hebben meestal een bachelordiploma nodig in financiën, economie, bedrijfskunde, of een nauw verwant gebied. Nieuwe werknemers moeten verwachten dat ze een aanzienlijke hoeveelheid tijd besteden aan leren op het werk om grondig vertrouwd te raken met onderwerpen zoals estate planning, portefeuillebeheer, belastingen en risicoanalyse. Afhankelijk van factoren zoals de producten die zij verkopen en de locatie van hun werkgever, kunnen zij ook specifieke vergunningen, registraties en certificeringen nodig hebben om te mogen werken.

Het behalen van een certificaat als Certified Financial Planner kan u helpen uw carrière vooruit te helpen (CFP). Om deze onderscheiding te krijgen, moet u een bachelordiploma hebben en drie jaar relevante werkervaring, en moet u slagen voor een examen dat een breed scala van onderwerpen op het gebied van financiële planning bestrijkt.

Salaris en vooruitzichten voor financieel adviseurs

Volgens PayScale.com verdienen financiële adviseurs een mediaan jaarsalaris van $ 64.813, wat hoger is dan het nationale gemiddelde. De laagstbetaalden verdienen ongeveer $39.500 per jaar, terwijl de hoogstbetaalden meer dan $106.000 verdienen. Sommige financiële adviseurs ontvangen commissies uit de verkoop van specifieke producten, terwijl anderen bonussen kunnen ontvangen voor het overschrijden van bepaalde prestatiedoelen. Zelfstandige financiële adviseurs kunnen een uurtarief in rekening brengen voor hun diensten of een percentage van het beheerde vermogen van de trusts of stichtingen van hun klanten.

Financiële adviseurs zouden veelbelovende vooruitzichten voor banen moeten hebben in het komende decennium, volgens deskundigen uit de sector. Personeel financiële adviseurs zullen tussen 2016 en 2026 een toename van 15 procent in werkgelegenheid zien, volgens gegevens van het Bureau of Labor Statistics (BLS). Een aanzienlijk deel van deze toename zal worden aangedreven door babyboomers die hulp nodig zullen hebben bij het beheren van hun vermogen als ze met pensioen gaan. Verwacht wordt dat zelfs jongere mensen de komende jaren een beroep zullen doen op dergelijke diensten, aangezien werknemers in toenemende mate verantwoordelijk zijn voor het creëren van hun eigen pensioenplannen in plaats van te vertrouwen op een bedrijfspensioenplan.

Het opstellen van een effectieve functieomschrijving is van cruciaal belang als u de beste kandidaten voor uw organisatie wilt aantrekken. Als u de beste kandidaten wilt aannemen, moet u het zoekproces naar kandidaten op de juiste voet beginnen door een uitstekende functieomschrijving op te stellen. Als recruiter kan het al snel vervelend en tijdrovend worden om tientallen, zo niet honderden sollicitaties te moeten doorworstelen om iemand te vinden die zelfs maar voldoet aan de minimumvereisten voor een openstaande functie. Het is mogelijk om een aanzienlijk deel van het sorteren te doen voordat u ook maar één cv ziet, als u een goede functieomschrijving kunt schrijven die op verschillende platforms kan worden geplaatst. Uw functieomschrijving zal het aantal sollicitaties dat u ontvangt en dat overeenstemt met wat het bedrijf nodig heeft, verhogen, wat uw werk veel gemakkelijker maakt. Om een idee te krijgen van wat er moet gebeuren, kunt u het onderstaande voorbeeld van een functieomschrijving voor Financieel Consultant bekijken.