Verantwoordelijkheden van de financieel raadgever

de-barones-

Verantwoordelijkheden van de financieel raadgever

Financiële adviseurs bekijken het hele financiële leven van een cliënt, met inbegrip van schulden, activa, uitgaven en inkomsten, om cliënten te helpen bepalen wat hun financiële doelstellingen moeten zijn. Financiële adviseurs die de nodige vergunningen hebben verkregen, mogen ook de beleggingen van hun cliënten beheren.

U zult verschillende soorten diensten ontvangen van een financieel adviseur, afhankelijk van het soort adviseur dat u kiest om mee samen te werken. Voor degenen die op zoek zijn naar een financieel adviseur of financieel consultant, zijn er drie belangrijke opties om te overwegen:

1. Robo-adviseurs zijn een goedkoop alternatief voor traditioneel portefeuillebeheer. Beleggen is iets waarin u misschien geïnteresseerd bent, maar u wilt uw beleggingsportefeuille misschien niet zelf beheren. Een robo-adviseur kan u daarbij helpen. Sommige robo-adviseurs bieden naast beleggingsadvies ook diensten en tools voor financiële planning aan.

Beleggingsbeheer en andere vormen van financieel advies zijn beschikbaar via online financiële planningsdiensten, maar ook via andere middelen. Een financiële planningsdienst die online beschikbaar is, is minder duur dan het inhuren van een persoonlijke adviseur als u een uitgebreidere financiële planning nodig hebt dan alleen beleggingsbeheer.

Hoewel persoonlijke financiële adviseurs of adviseurs die klanten persoonlijk ontmoeten meestal het duurst zijn, kan het ontwikkelen van een langdurige relatie met dezelfde adviseur na verloop van tijd voordelig zijn. De mogelijkheid voor een persoonlijke adviseur om u en uw familie te leren kennen, evenals uw gemeenschap, kan een bron van troost zijn wanneer u een huis koopt, voor uw pensioen spaart, of uitzoekt hoe u het collegegeld van uw kind gaat betalen. Hier zijn tien vragen die u aan een financieel adviseur kunt stellen voordat u hem of haar inhuurt.

Wat is nu precies het verschil tussen een financieel adviseur en een financieel consultant?

In de financiële sector wordt vaak geen onderscheid gemaakt tussen een financieel adviseur en een financieel consultant. Een groot aantal beleggingsondernemingen gebruikt de termen als synoniem.

Financiële adviseurs en financiële adviseurs kunnen houder zijn van een verscheidenheid aan licenties of aanduidingen, die op hun websites kunnen worden gevonden. Velen van hen hebben FINRA-licenties, zoals de Series 7- en 66-licenties, die hen in staat stellen financiële producten te verkopen. (FINRA is een regelgevende instantie die toezicht houdt op makelaars-handelaars en andere financiële instellingen). Anderen kunnen gecertificeerd financieel planners zijn, of CFP’s, of ze kunnen een andere gespecialiseerde certificering hebben, zoals een gecertificeerde openbare accountant, of CPA.

Er is weinig regelgeving over hoe financiële professionals zichzelf noemen, dus consumenten moeten uiterst voorzichtig zijn als ze met een van deze professionals te maken hebben. Het vinden van een fee-only fiduciair is een van de meest effectieve manieren om ervoor te zorgen dat u uw vertrouwen kunt stellen in uw financieel adviseur. Financiële adviseurs of adviseurs die fiduciair zijn, mogen geen commissies aanvaarden op de beleggingen die zij aanbevelen en zijn verplicht om te allen tijde in het beste belang van hun klanten te handelen.

Kijk altijd naar de achtergrond van een potentiële adviseur om precies te weten te komen op welke certificeringen en vergunningen hij recht heeft. Sommige gecertificeerde financiële planners (CFP’s) zijn bijvoorbeeld fee-only fiduciaires, maar dat zijn ze niet allemaal.

You May Also Like

de-barones-

Een carrière als financieel adviseur

de-barones-

Wat zijn de verantwoordelijkheden van financieel adviseurs?